• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/Teknikerler-Birli%C4%9Fi-Genel-Merkezi/1386435618293264
  • https://www.twitter.com/TeknikerBirligi
TÜZÜK
Ankara Teknikerler Derneği Tüzüğünü okumak için 

TÜZÜK
YÖNETİM KURULU
ÜYE OLUNABİLECEK BÖLÜMLER
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Merhaba Sn. Meslektaşımız.

Üyelik için aşağıdaki LİNK'e tıklayınız.

LİNK
TÜRKİYE 1.İŞADAMI TEKNİKERLER TOPLANTISI


 TÜRKİYE 1.İŞADAMI ve ÜST DÜZEY YÖNETİCİ TEKNİKELER TOPLANTISI

TEKNİK YÖN DERGİSİ
TEKNİK YÖN HABER FAALİYET DERGİSİ
YASAL UYARI

* Web Adreslerinin Sonlarında .tr Olmayan Kurum,Kuruluş ve Organizasyon Web Sayfaları Resmi ve Yasal Sayfalar Olmadığından, Dikkatli Olunuz.

* Hiç Bir Oda,Vakıf,Birlik ve Derneğe İnternet Üzerinden Sanal Üyelik Uygulaması Yasal Değildir.

* Ankara Teknikerler Derneği 3335 Sayılı Yasa Kapsamında Değildir.

* Web Sayfamızdaki Tüm Belgelerimiz ve Sloganlarımız Kayıtlı ve Tescillidir.İntihale yeltenenler Hakkında Yasal Takibat Başlatılacağı İlanen Duyurulur. 

*Ankara Teknikerler Derneği. 2019 @ Her Hakkı Saklıdır.

FEDERASYONLARIMIZ
ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU


KARADENİZ TEKNİKERLER FEDERASYONU
DERNEKLERİMİZ

ANKARA TEKNİKERLER DERNEĞİ

ANTALYA TEKNİKERLER DERNEĞİ

BATMAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİNGÖL TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİTLİS TEKNİKERLER DERNEĞİ

DENİZLİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

ELAZIĞ TEKNİKERLER DERNEĞİ

GÜMÜŞHANE TEKNİKERLER DERNEĞİ

ISPARTA TEKNİKERLER DERNEĞİ

KIRIKKALE TEKNİKERLER DERNEĞİ

KOCAELİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

MUŞ TEKKNİKERLER DERNEĞİ

ORDU TEKNİKERLER DERNEĞİ

OSMANİYE TEKNİKERLER DERNEĞİ

RİZE TEKNİKERLER DERNEĞİ,

SİİRT TEKNİKERLER DERNEĞİ

TRABZON TEKNİKERLER DERNEĞİ

UŞAK TEKNİKERLER DERNEĞİ

VAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

ZONGULDAK TEKNİKERLER DERNEĞİ


FAYDALI LİNKLER

www.sivildunya.com



FAYDALI LİNKLER
www.sivildunya.com


''TÜRKİYE'DE TEKNİKER GERÇEĞİ'' KONULU PANELİMİZ TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TÜRKİYE'DE TEKNİKER GERÇEĞİ - Trabzon
Teknikerler Birliği Trabzon Şubemizin ev sahipliğinde 30 Kasım 2013 Cumartesi günü Saat 10:00 da, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde “Kalkınma Stratejileri İçinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü & Türkiye’de Tekniker Gerçeği” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde:
* Mesleki eğitimden sanayii sektörünün beklentileri,
* Dünyada mesleki eğitim uygulamaları,
* Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin yapısı,
* Mesleki ve teknik eğitimde ortaöğretim kurumlarının rolü,
* Mesleki teknik eğitimde üniversitelerin rolü,
* Mesleki teknik eğitimde özel eğitim kurumlarının rolü,
* Mesleki teknik eğitim gören işgücünün, özellikle teknikerlerin hukuki ve mali sorunları üzerinde duruldu.

TÜRKİYE'DE TEKNİKER GERÇEĞİ - Trabzon
Katılımcılar arasında, Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan KILIÇ, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Trabzon Vali Yrd. Şükrü KARA, Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ, Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Saim ADANUR, Harita ve Kadastro Mühendisleri Oda Başkanı Doç. Dr. Recep Nişanci, CHP İl Başkanı Yavuz KARAN, MHP İl Başkanı Muammer DEMELİ, İlçe Başkanı Mehmet YILMAZ, Trabzon MYO Müdür Yrd. Ufuk DOĞRU, Trabzon MYO Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Nazmiye AYDIN, Trabzon MYO Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Muhammet BAKİ, Trabzon M.Y.O. Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Fatih ÜÇÜNCÜ, Trabzon MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan KAHVECİ , Teknikerler Birliği Genel Başkan yrd. Şevket Goluk, Enver ERDOĞDU, Mecit ÖZÜDOĞRU , Çanakkale Şube Başkanı Muammer ÖZDEN, Trabzon Şube Başkanı Orhan BAKİ, Sakarya Şube Başkanı Ebru Y. Kağba, Mersin Şube Başkanı Mustafa ŞAHİN, Elazığ Şube Başkan yrd. Soner AYDIN, Muş İl Temsilcisi Mehmet IŞIK, Ordu İl Temsilcisi Musa KIRANLI, Rize İl Temsilcisi Hızır ŞİŞMANLAR ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vardı.




Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, KTÜ, Avrasya Üniversitesi, Of Teknoloji Fakültesi ve Teknikerler Birliği görüşlerini bildirdi. Trabzon Barosu, Teknikerlik mesleğini hukuk yönüyle değerlendirdi.

Panelistlerimiz:
Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Celil HEKİMOĞLU
Arsin Organize Sanayi Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet ALEMDAROĞLU

Cağlar Ambalaj, Yönetim Kurulu Başkanı, Servet METE
Of Teknoloji Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Kenan GELİŞLİ
KTÜ Rektör Danışmanı, Yrd. Doç. Dr. Veysel ATASOY
Avrasya MYO Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Ahmet ONUR
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü, Orhan GENÇ
Trabzon Barosu Avukat, Mesut İSKENDEROĞLU
Teknikerler Birliği Genel Başkanı, Ertan KILIÇ



Trabzon Şube Başkanız Orhan BAKİ’nin açış konuşmasının ardından, Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan KILIÇ, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Yön. Kur. Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Belediye Başkanı Dr. O.Fevzi GÜMRÜKCÜOĞLU ve Vali Yrd. Şükrü KARA konuşmalarını yaptılar. Panel devam ederken, iştirak eden Bayındırlık Eski Bakanı MHP Milletvekili Koray AYDIN ’da görüşlerini, dile getirdi.

Tekniekrler Birliği Genel Başkanı Ertan KILIÇ
Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan KILIÇ; Mesleki ve Teknik Eğitim, ülkemizin geleceğini belirleyecektir. Her sektörde olduğu gibi eğitim alanında da gelişim ve değişim konusunda sorunlar yaşıyoruz. Çözümü beraber üreteceğiz.

Çok değerli özel sektör, kamu kurumu ve eğitim temsilcilerinin bir araya geldiği panelimizde, ülkemizin kalkınması ana tema olarak işlenecektir. Bizce, Türkiye’deki en büyük sorun;  çok okumuşlarla, az okumuşların piyasaya hakim olması ve ekonomik değerlerden tekniker ile teknisyenlerin uzak tutulması yönündeki cabalarıdır. Bu durum ülkemizin kalkınmasına çok büyük engel teşkil etmektedir.

Sayıları 4 milyon civarında olan Tekniker ve Teknisyen potansiyelinin iyi değerlendirilmesi durumunda, ülkemizin kalkınmasının pik yapacağına inanıyoruz.

Teknikerlerin %78’i mesleğinin dışında, zor şartlarda iş yapmaktadır. Görev, yetki ve sorumlulukları belirlenerek, iş dünyasında iş üretmeleri sağlanmalıdır.

Anayasanın bize verdiği hak olan, Meslek Odamızın kurulmasına konulan engeller kaldırılmalıdır. T.B.M.M.’deki parlamenterlerimizden bir yasal düzenleme ile bu duruma son vermelerini talep ediyoruz. Yılların ihmali bize zaman, ülkemize güç kaybettiriyor.

Sayın Başbakanımız; “Bir otomobil yapabilecek yiğit yok mu?” diye serzenişte bulunuyor. Kendilerine buradan sesleniyoruz. Kimse yapmıyorsa, Teknikerlere hak verin, önümüzdeki yasal engelleri kaldırın, biz ülkemizde otomobil yapmaya talibiz. Üzerimizdeki baskılar kaldırılırsa, el birliğiyle uzaya araç göndermeyi hayal olmaktan çıkartırız. Ülkemizin teknolojik bağımlılığına çare olmak istiyoruz.







Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu; Bu panelin, çok değerli panelistlerimizin fikirleri doğrultusunda, Teknikerlik mesleğinin geleceğine ışık tutacağına inanıyorum. Sanayici olarak, nitelikli işgücü olmadan kalkınmanın mümkün olmayacağını söyleyebilirim. Nitelikli işgücü mesleki ve teknik eğitim yoluyla karşılanmaktadır.

Biz odamız bünyesinde kurulan, Teknikerler Birliği Başkanı Orhan Bey ve Panelistimiz Servet Bey’in de içinde bulunduğu “Mesleki ve Teknik Eğitim Komisyonu” aracılığıyla 2 yıldır eğiticilerin eğitilmesi ve öğrencilerin mesleki okullara yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz.

Teknokentte kurmuş olduğumuz innovasyon merkezinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Ücretsiz olan eğitimlerle gençlerimizin teknolojiyle bütünleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. 2 yıl içerisinde aldıkları eğitim sonucu 120 gencimiz Ülkemizin çeşitli yerlerinde iş imkanı buldu. Bu eğitimlere sanayicilerimiz önemli katkılar sağladı. Özellikle bu projeye fikir ve eylem bazında büyük destek sağlayan, Celil Hekimoğlu’na teşekkür ediyorum.

İthal ettiğimiz yüksek teknolojik ürünlerin üretimine yönelik bir sistem kurmak üzereyiz. İnnovasyon merkezimizde verilen eğitimler, bu amaca yönelik verilmektedir.  Gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek istedim.

Trabzon Belediye Başkanı , Teknikerler Birliği

Belediye Başkanı O. Fevzi GÜMRÜKCÜOĞLU, çok değerli katılımcıları, ülkemizin tüm kesimlerini ilgilendiren içeriğiyle, böyle bir panelin Trabzon’da yapılmasından onur duyuyorum. Sunumların, görüşlerin, tartışmaların Türkiye’nin geleceği için olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum.

Aramızda çok kıymetli sanayicilerimiz var, istedikleri nitelikte elemanı bulamamaktan şikâyetçiler. Sorunun 2 nedeni var. Bunlar; nitelikli eleman yetiştirme misyonu üstlenen okullarda istenen düzeyde eğitim alınamıyor ya da aileler çocuklarının avukat, savcı, hakim, mühendis, doktor gibi ülkemizde geçerli olan meslekleri seçmesini istiyor. Oysa gelişmiş ülkelerde, aileler çocuklarının ilgi duyduğu alanlarda teknisyen, tekniker düzeyinde okullarda yetişmesini istiyor, gönül rahatlığıyla bu okulları tercih ediyorlar. Mezun olduklarında eğitim aldıkları iş kolunda işlerini kurup veya bir işte çalışarak hayatlarını rahatça sürdürebiliyorlar. Bana göre teknikerler hiç kimseden ne bilgi olarak, ne unvan olarak ne de meslek olarak zerre kadar eksik değiller. Yeter ki iyi bir altyapıyla gençlerimizi yetiştirelim, işadamlarının peşinden koşacağı bilgi ve beceriyle donatalım.

Genel Başkan Ertan KILIÇ’ın dile getirdiği; meslek odası kurulması talebinizi haklı buluyorum, destekleyici mahiyette çalışacağım. Meslek odanız bir nevi sizin okulunuz olacak. Yeni bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, ülke kalkınması için projeler üreten üssünüz olacak. Mecliste ve diğer ortamlarda yapacağınız çalışmalarda, siyasi kimliğimle sizlere destek olacağıma söz veriyorum.


Trabzon ili Vali Yardımcısı Şükrü KARA; Bir cumartesi sabahı sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teknikerler Odası heyeti bize geldiğinde, böyle bir etkinlikte bulunmak istiyoruz dediler. Konunun ehemmiyeti açısından bilgiler verildiğinde, bu konunun lokal bir konu olmadığını, ulusal bir konu olduğunu gördük. Teknikerliğin hukuki altyapısının belirlenmesi ve tekniker olarak iş yapabilmek önlerinin açılmasından bahsettiler.  Böyle bir konuya Trabzon’da temas edilmesi ve konunun da Trabzon’da gündeme gelmesi ilimiz adına mutluluk verici bir olaydır.

Bizim sıkıntımız işsizlik oranından ziyade mesleksizliktir. Kişi iş talebinde bulunduğunda, ne iş yaparsınız sorusuna, çoğunlukla her işi yaparız cevabı alınmaktadır. Bu bizim içinde bulunmuş olduğumuz niteliksizlik olayıdır. Genç yaşta bir insanın her işi yaparım demesi, bilgi çağında artık konuşulmaması gereken bir sözdür.

Batılı toplumlarında meslek liselerine yüzde %65-70 oranımda katılım var. Bizdeki oran çok yüksek değildir ve iş gücüne katılımda aynı şekilde olmayınca, biz sosyal bir problemle karşı karşıya kalıyoruz. Bu cidden ulusal bir problemdir.

 

Biraz sonra panelistlerimiz işin hukuki boyutunu da ortaya koyacaklardır. Her halükârda, konunun incelenmesi suretiyle, sonuç bildirgesiyle birlikte ilgili mercilere; Millet Meclisine, Başbakanımıza, değişik kurum ve kuruluşlara gönderilecektir. Bunun alt yapısını hazırlayarak düzenlenmesi, bizim ufkumuzu ve önümüzü açacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada bazı tespitlerle ilgili düşüncelerimizi paylaşmak istiyorum. Ülkemizde mesleki eğitim üniversite bağlantısı-ilişkisi diğer batılı gelişmiş ülkelere göre geliştirilmesi lazım. Bunun istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz.

Ülkemizde 900 civarında meslek çeşitliliği vardır. Bu sayı gelişmiş ülkelerde 10.000 üzerinde görülmektedir. Biz de meslek çeşitliliğini artırmalıyız.

Gelişmiş ülkelerde kasabından tutun da en basit iş yapan kişiye kadar konumlarında zorunlu mesleki eğitime tabi tutulmaktadırlar. Biz bunu usta çırak ilişkisine taşıyıp, bilimsel boyutlarla asrın icabına göre bunu yeniden tanzim etmeliyiz.

İstihdam potansiyelimiz aynı şekilde düşük, ama teknik eleman sıkıntımız hat safhada, bunu geliştirmeliyiz.

Bütün ülkelerin en büyük zenginliği iyi yetişmiş insan gücüdür. Özellikle mesleki alanda insanımıza ve gençliğimize yapılan yatırım geleceğimizi aydınlatacaktır. Biz müreffeh bir Türkiye’ye eğitilmiş insan kalitesiyle varacağız. Bu bütün sektörler itibariyle kaliteyi yakaladığımız da insanımıza daha yüksek oranda eğitim verme durumuyla karşı karlıya kalacağız.

Eğitime yapılan katkıyı kalkınmanın itici gücü ve ana unsuru olarak telaki ediyoruz.

Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı MHP Trabzon Milletvekili Koray AYDIN , Teknikerler Birliği

Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı MHP Trabzon Milletvekili Koray AYDIN: Değerli arkadaşlar önce hepinize saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ben aslında bugün Trabzon'a başka bir program için gelmiştim.  Ama arkadaşlar burada bu programın olduğunu söyleyince ben de bulunmak bir havayı teneffüs etmek istedim.   Tertip heyeti de lütfettiler, söz verdiler onlara da teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.


Dünyada her şey üretim üzerine kurulu. Üretim olmadan hiçbir şey olmuyor. Üretim milletler hayatımda en belirleyici vasıf haline geldi. Bir ülkenin ileri gidebilmesi kalkınabilmesi için üretmesi lazım, dolayısıyla sanayileşmek lazım. Bütün bunları yapabilmek için de nitelikli insan gücüne ihtiyaç var. Zaten şu anda yapılan panel de, böyle bir temel ihtiyacın konuşulması ve tartışılması amacıyla yapılıyor.

Nitelikli insanı bulmak bugün dünyada da kolay bir şey değil. Onlar da çeşitli çözüm arayışları içerisinde. Problemi ortadan kaldırmak için dünyanın belki de her yerinde çalışmalar yapılıyor.

Türkiye'nin kendine has şartları var, kendine özgü bir havası var. Bu hava içerisinde aslında sıkıntılarımız belli, az da olsa dinledim. Birçoğunu yaşayan bir insan olarak, hayatın içinde ben de görüyorum. Bunun ortadan kaldırılabilmesi için, öngörülere dayalı bir gelecek planlaması yapılması konusunda çok temel eksiklerimiz var.  Plan yapmak önündeki 3 yıllık, 5 yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık ve uzun zaman dilimini planlayacak bunu hayata, geçirebilecek doğru ve sağlam stratejilere ihtiyacımız var. Bunu yapamadığımız için sıkıntı çekiyoruz.

Nitelikli insan hakikaten yok. Ama ben şunu da ifade edeyim. Bunu da bir kenara not olarak düşmüş olayım. Nitelikli insan kadar, eldeki insandan maksimum verim alabilecek bir düzenleme oluşturabilmeyi de düşünmek lazım. Bunu özellikle sanayi kesiminin kafa yorması gereken bir alan olarak görüyorum. Herkesten bu maksimum verimi alabilecek, onu zorlayacak ilave, takviye kurslar, moral değerleri, çalışma şartları, ücret politikaları ile çalıştırdığınız insana vereceğimiz heyecan, coşku, birbirini tamamlar ve bir bütünlük arz ederse, bazen eldekilerden de çok büyük verim elde ediliyor. 

Sözlerimi uzatmayacağım. Aslında bu konuda diyeceğim şeyler olabilirdi ama biraz sonra katılacağım toplantıyı ve toplantınızın devam ettiğini de düşünerek, bu güzel toplantıyı tertip ederek, bu kıymetli hazirunu burada buluşturan bütün arkadaşlarıma, hepimiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi de saygıyla selamlıyorum.



Paneli yönetecek Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan GELİŞLİ’nin giriş konuşmasıyla oturum başladı.

Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan GELİŞLİ

Prof. Dr Kenan GELİŞLİ; Teknoloji Fakültesini kazanan Meslek Lisesi mezunlarına 1 yıl matematik ağırlıklı hazırlık okutup başarılı olanlarla yola devam ediyoruz. Çünkü gelen öğrenciler dersleri takip edecek kadar matematik ve fen dersleri bilgisine sahip değiller. Meslek Liselilere ayrılan kontenjanları dolduramıyoruz. MYO’dan dikey geçiş sınavıyla Fakültelere geçen öğrenciler 1. sınıftan başlatılıyor. Bu durum 2 yıl okunan okulu yok saymak anlamına geliyor. MYO ve Fakültelerin müfredatları birbirinin devamı şeklinde olmalı, alınan dersler tekrar edilmemelidir.

Sanayicilerimizin isteği üzerine, uygulama becerisi yüksek mühendis yetiştirmek amacıyla Teknoloji Fakülteleri kuruldu. Sayıları 19 olan teknoloji Fakültelerinde 10 bin öğrenci okumaktadır. Bu okullar başarılı olursa, mesleki ve teknik eğitimin ivme kazanacağını, ülke sorununun çözümü yolunda büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kontenjanlarının %40’ı meslek okulu mezunlarına ayrılıyor. Teknik eğitim alarak gelenlerin el becerileri yüksek. Ancak matematik ve fen derslerini zayıf olduğunu görüyoruz. Klasik liselerden gelenlerde tersi bir durum var. 1 yıl süreli hazırlık eğitimi vererek başarılı olanlarla devam ediyoruz.


 Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Celil HEKİMOĞLU

Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Celil HEKİMOĞLU

Arsin Organize Sanayi Başkanlığı Yön. Kur. Baş. Ahmet ALEMDAROĞLU

Arsin Organize Sanayi Başkanlığı Yön. Kur. Baş. Ahmet ALEMDAROĞLU



 Cağlar Ambalaj, Yönetim Kurulu Başkanı, Servet METE

Cağlar Ambalaj, Yönetim Kurulu Başkanı, Servet METE


KTÜ Rektör Danışmanı, Yrd. Doç. Dr. Veysel ATASOY

KTÜ Rektör Danışmanı, Yrd. Doç. Dr. Veysel ATASOY

Avrasya MYO Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Ahmet ONUR

Avrasya MYO Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Ahmet ONUR 

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü, Orhan GENÇ

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü, Orhan GENÇ
 


Trabzon Barosu Avukat, Mesut İSKENDEROĞLU

Trabzon Barosu Avukat, Mesut İSKENDEROĞLU 



''Kalkınma Stratejileri İçinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü & Türkiye’de Tekniker Gerçeği” PANELİ
















Not : Daha çok fotoğraf için : http://www.tekniker.org.tr/?Syf=4&pt=Foto Galeri









  
5519 kez okundu