• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/Teknikerler-Birli%C4%9Fi-Genel-Merkezi/1386435618293264
  • https://www.twitter.com/TeknikerBirligi
TÜZÜK
Ankara Teknikerler Derneği Tüzüğünü okumak için 

TÜZÜK
YÖNETİM KURULU
ÜYE OLUNABİLECEK BÖLÜMLER
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Merhaba Sn. Meslektaşımız.

Üyelik için aşağıdaki LİNK'e tıklayınız.

LİNK
TÜRKİYE 1.İŞADAMI TEKNİKERLER TOPLANTISI


 TÜRKİYE 1.İŞADAMI ve ÜST DÜZEY YÖNETİCİ TEKNİKELER TOPLANTISI

TEKNİK YÖN DERGİSİ
TEKNİK YÖN HABER FAALİYET DERGİSİ
YASAL UYARI

* Web Adreslerinin Sonlarında .tr Olmayan Kurum,Kuruluş ve Organizasyon Web Sayfaları Resmi ve Yasal Sayfalar Olmadığından, Dikkatli Olunuz.

* Hiç Bir Oda,Vakıf,Birlik ve Derneğe İnternet Üzerinden Sanal Üyelik Uygulaması Yasal Değildir.

* Ankara Teknikerler Derneği 3335 Sayılı Yasa Kapsamında Değildir.

* Web Sayfamızdaki Tüm Belgelerimiz ve Sloganlarımız Kayıtlı ve Tescillidir.İntihale yeltenenler Hakkında Yasal Takibat Başlatılacağı İlanen Duyurulur. 

*Ankara Teknikerler Derneği. 2019 @ Her Hakkı Saklıdır.

FEDERASYONLARIMIZ
ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU


KARADENİZ TEKNİKERLER FEDERASYONU
DERNEKLERİMİZ

ANKARA TEKNİKERLER DERNEĞİ

ANTALYA TEKNİKERLER DERNEĞİ

BATMAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİNGÖL TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİTLİS TEKNİKERLER DERNEĞİ

DENİZLİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

ELAZIĞ TEKNİKERLER DERNEĞİ

GÜMÜŞHANE TEKNİKERLER DERNEĞİ

ISPARTA TEKNİKERLER DERNEĞİ

KIRIKKALE TEKNİKERLER DERNEĞİ

KOCAELİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

MUŞ TEKKNİKERLER DERNEĞİ

ORDU TEKNİKERLER DERNEĞİ

OSMANİYE TEKNİKERLER DERNEĞİ

RİZE TEKNİKERLER DERNEĞİ,

SİİRT TEKNİKERLER DERNEĞİ

TRABZON TEKNİKERLER DERNEĞİ

UŞAK TEKNİKERLER DERNEĞİ

VAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

ZONGULDAK TEKNİKERLER DERNEĞİ


FAYDALI LİNKLER

www.sivildunya.com



FAYDALI LİNKLER
www.sivildunya.com


17 AĞUSTOS DEPREMİNİN ACISINI UNUTMADIK








 

             



        1998 Yılının 17 ağustosun ’da meydana gelen depremin üzerinden 19 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala depremin izlerini hayatlarından silememiş binlerce ailenin olduğu; depremin büyüklüğünü ve acımasızlığını tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir. 20 bin vatandaşımızın hayatına ve 50 bin vatandaşımızın yaralanmasına bir çok ailenin mekan, şehir değiştirmesine sebebiyet veren bu deprem yaklaşık 48 milyar dolar maddi hasara sebebiyet vermiştir. Son tahlilde binaların %6 sı enkaz, %7 si ağır ve % 12 si orta hasarlı olmak üzere toplamda %25 oranında bina kullanılamaz hale gelmiştir.
             Depremin yıkıcı etkilerinin ve enkazın ardından yetkililer işin vahametini anlamış ve gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır. YAPI DENETİM YASASI ile kamu yapıları hariç tüm yapıların ne şekilde denetleneceği bütün yönleri ile ortaya konulmuştur. Yıllar içinde, bu yasa da diğer yasalar gibi değişiklikler yapılmıştır. Yapı denetim yönetmeliğinde her şantiyede bulundurulması gerekli olan “şantiye şefliği” teknikerlerin şantiye şefi olmasını sağlarken sonradan yapılan yönetmelik değişikliği ve mahkeme kararları ile teknikerlerin bu yetkileri ellerinden alınmıştır. Yapıyı  yöneten ve iş başında inşaatı sevk ve idare eden inşaat ve yapı denetimi, makine, elektrik,  teknikerlerinin bu yetkilerinin elinden alınarak yapıda yok sayılmaları kontrol zafiyetine sebebiyet vermektedir. Her inşaat şantiyesinde bir inşaat mühendisinin pratik olarak bulunmasının mümkün olmadığı çok açıkken bizzat TMMOB tarafından bu alanda mühendislere istihdam sahası açmak için teknikerleri bu sahanın dışına itmesi “depremin yıkıcı etkisinin nedeni: kontrol zafiyeti ve malzeme kalitesizliğidir” diyen odanın söylemiyle çelişmektedir. Depremin yıkıcı etkisi altında kalan aslında, fenni mesuller, yani yıkılan imarlı binaların altında imzası bulunan; inşaat mühendisleri ve mimarlardır. şantiyenin başında sürekli durarak, kanunen: vazifesiz, salahiyetiz, mesuliyetsiz,(görevsiz,yetkisiz,sorumsuz) olmasına rağmen, vazifesini icra eden teknikerin şantiye şefliğinin ellerinden alınması en hafif tabiri ile mesleki taasupluktan başaka bir şey değildir.
            Günümüzde hala bir inşaat mühendisi beş şantiye ile sınırlı bırakılarak, şantiye şefliği görevi verilmektedir. Bu şantiyelerin beşinde de birden bulunması pratik olarak mümkün değilken bu binaların kontrol edilmesin de mümkün değildir. Salt teknikerler şantiyede bulunmasın diye bu tür ucube yönetmelikler çıkarılarak ve bununla depremin yıkıcı etkilerinin önlemeye çalışmak kendi kendimizi kandırmaktır.
            Çözüm: yetki paylaşımı ve hiyerajik kontrol sistemi olmadan bu sorunların üstesinden gelinemez. Merkeze mühendislik hizmetlerini koyan ve vasıfsız inşaat işçisine kadar aradaki meslek gruplarını yok sayan bir anlayışla sağlıklı bir yapı denetimi gerçekleştirilemez. Önerimiz yapılarda yapı denetiminin sağlıklı olabilmesi için Teknikerlere, belli ölçülerde ve belli metrekare alanlarında şantiye şefliği hakkının yeniden tanınmasıdır. Aksi halde; şantiyeler şefsiz, yapılar denetimsiz ve teknikerler işsiz kalacaktır. 17.08.2018
                                                                                        Enver ERDOĞDU
                                                                                        Genl. Bşk. Vekili            
  
1316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın