• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/Teknikerler-Birli%C4%9Fi-Genel-Merkezi/1386435618293264
  • https://www.twitter.com/TeknikerBirligi
TÜZÜK
Ankara Teknikerler Derneği Tüzüğünü okumak için 

TÜZÜK
YÖNETİM KURULU
ÜYE OLUNABİLECEK BÖLÜMLER
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Merhaba Sn. Meslektaşımız.

Üyelik için aşağıdaki LİNK'e tıklayınız.

LİNK
TÜRKİYE 1.İŞADAMI TEKNİKERLER TOPLANTISI


 TÜRKİYE 1.İŞADAMI ve ÜST DÜZEY YÖNETİCİ TEKNİKELER TOPLANTISI

TEKNİK YÖN DERGİSİ
TEKNİK YÖN HABER FAALİYET DERGİSİ
YASAL UYARI

* Web Adreslerinin Sonlarında .tr Olmayan Kurum,Kuruluş ve Organizasyon Web Sayfaları Resmi ve Yasal Sayfalar Olmadığından, Dikkatli Olunuz.

* Hiç Bir Oda,Vakıf,Birlik ve Derneğe İnternet Üzerinden Sanal Üyelik Uygulaması Yasal Değildir.

* Ankara Teknikerler Derneği 3335 Sayılı Yasa Kapsamında Değildir.

* Web Sayfamızdaki Tüm Belgelerimiz ve Sloganlarımız Kayıtlı ve Tescillidir.İntihale yeltenenler Hakkında Yasal Takibat Başlatılacağı İlanen Duyurulur. 

*Ankara Teknikerler Derneği. 2019 @ Her Hakkı Saklıdır.

FEDERASYONLARIMIZ
ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU


KARADENİZ TEKNİKERLER FEDERASYONU
DERNEKLERİMİZ

ANKARA TEKNİKERLER DERNEĞİ

ANTALYA TEKNİKERLER DERNEĞİ

BATMAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİNGÖL TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİTLİS TEKNİKERLER DERNEĞİ

DENİZLİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

ELAZIĞ TEKNİKERLER DERNEĞİ

GÜMÜŞHANE TEKNİKERLER DERNEĞİ

ISPARTA TEKNİKERLER DERNEĞİ

KIRIKKALE TEKNİKERLER DERNEĞİ

KOCAELİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

MUŞ TEKKNİKERLER DERNEĞİ

ORDU TEKNİKERLER DERNEĞİ

OSMANİYE TEKNİKERLER DERNEĞİ

RİZE TEKNİKERLER DERNEĞİ,

SİİRT TEKNİKERLER DERNEĞİ

TRABZON TEKNİKERLER DERNEĞİ

UŞAK TEKNİKERLER DERNEĞİ

VAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

ZONGULDAK TEKNİKERLER DERNEĞİ


FAYDALI LİNKLER

www.sivildunya.com



FAYDALI LİNKLER
www.sivildunya.com


BİZDEN HABERLER

SİVAS ŞUBE AÇILIŞ HABER LİNKLERİ : 

http://www.sivas.gov.tr/default_B1.aspx?id=2018

http://www.marasgundem.com/bakan-yilmazin-sivas-temaslari-175965h.htm

http://www.aktifhaber.com/milli-savunma-bakani-sivas-programini-yarida-kesti-572950h.htm

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/17682823.asp?gid=140

Tekniker meslek odası istiyor

Teknikler Birliği, “teknikerler meslek odası” kurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Abdi İpekçi Parkı’nda toplanan birlik üyeleri, “Meslek odamızın  kurulmasına izin verilmiyor”, “Her mesleğin odası var, teknikerlere meslek  odası kurma hakkı niye yok”, “Görev, yetki ve sorumluluk verilmiyor”, “Tek  suçumuz üniversite mezunu tekniker olmak” yazılı pankartlar açtı.
Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Teknikerler Birliği Genel  Başkanı Ertan Kılıç, bugün üniversiteler bünyesinde yer alan 623 meslek yüksek  okulundan mezun olan yaklaşık 1 milyon 700 bin teknikerin bulunduğunu belirtti.
Meslek yüksek okullarının kurulduğu 1943’ten beri teknikerlerin  sorunlarının devam ettiğini savunan Kılıç, “Ülkemizde çıraklara verilen değerin,  hatta 2 ay süreli mesleki ve teknik kurs görenlere sağlanan imkanların yüzde 1’i,  üniversite mezunu teknikerlere verilmiyor” iddiasında bulundu.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

http://www.sondakika.com/haber-teknikerler-birligi-nden-meslek-odasi-talebi-2690981/

Teknikerler Birliği'nden "Meslek Odası" Talebi

Teknikerler Birliği, "teknikerler meslek odası" kurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.  

Haber Yayın Tarihi: 30.04.2011 12:21

 


 

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan birlik üyeleri, "Meslek odamızın kurulmasına izin verilmiyor", "Her mesleğin odası var, teknikerlere meslek odası kurma hakkı niye yok", "Görev, yetki ve sorumluluk verilmiyor", "Tek suçumuz üniversite mezunu tekniker olmak" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, bugün üniversiteler bünyesinde yer alan 623 meslek yüksek okulundan mezun olan yaklaşık 1 milyon 700 bin teknikerin bulunduğunu belirtti.

Meslek yüksek okullarının kurulduğu 1943'ten beri teknikerlerin sorunlarının devam ettiğini savunan Kılıç, "Ülkemizde çıraklara verilen değerin, hatta 2 ay süreli mesleki ve teknik kurs görenlere sağlanan imkanların yüzde 1'i, üniversite mezunu teknikerlere verilmiyor" iddiasında bulundu.

Sorunlarının çözümü için bütün meslektaşlarını Teknikerler Birliği'ne üye olmaya çağıran Kılıç, mücadelelerinin, vazgeçilmez hakları olan "Tekniker Odaları Birliği" kurulana kadar artarak devam edeceğini vurguladı. Kılıç, "3795 Sayılı yasada hükme bağlanan ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 yıldır bir türlü çıkarılmadığını ileri sürdüğü 'görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen' düzenlenmenin biran önce yapılmasını da talep etti.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından Abdi İpekçi Parkı'ndan ayrıldı.

- ANKARA (Anadolu Ajansı) 
 

  

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

HABERLER.COM 17 KASIM 2010

http://www.haberler.com/teknikerler-birligi-genel-baskani-kilic-2101879-haberi/

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Kılıç:

Teknikerlerin, Sosyal ve Ekonomik Engellemelere Tabi Tutulduğu Belirtildi

 

Teknikerlerin, sosyal ve ekonomik engellemelere tabi tutulduğu belirtildi.

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon tekniker ve teknisyenin bulunduğunu söyledi.

Kılıç, bu tekniker ve teknisyenlerin, mesleki bilgilerini, hünerlerini yeteri düzeyde kullanamamasının, telafisi mümkün olmayacak hak kayıplarına, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasına neden olduğunu belirtti.

Belediye Meslek Edindirme Kursları ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nden verilen sertifikalar ile mesleki ve teknik örgün eğitim almış elemanların da teknikerlerle aynı kefeye konduğunu ifade eden Kılıç, 'Oysa ki gelişmiş ülkeler teknik elemanlarına gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, mevcut gelişmişlik konumlarını elde etmişlerdir' dedi.

Teknikerler Odaları ve Birliği'nin kurulmasını istediklerini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

'Anayasamızın amir hükmünde, hükme bağlanan özgürlüklere rağmen, uygulamada yeterli yasal düzenlemeler ele alınmadığından, Teknikerler sosyal ve ekonomik engellemelere tabi tutulmaktadır. Zaman zaman Tekniker Dernekleri tarafından iktidara ve milletvekillerine verilen Tekniker Odaları ve Birliği yasa tasarısı sürekli kadük kalmıştır. 'Kısmi hak ve yetkileri de günden güne ellerinden alınan tekniker ve teknisyenler, adeta köle, tutsak konumuna getirilmiş statüleriyle, kamudaki istihdam darlığı yüzünden özel sektöre yönelmekte, özel sektörde kısmi hakka sahip olduğu mesleki hak ve yetkilerini meslek odası bulunmadığı için angaryaya zorlanmakta, girişimci olarak da piyasada malzeme satış dükkanı açmaktan başka çalışabileceği istihdam alanı neredeyse bulunmamaktadır.'

Teknisyen ve teknikerlerin yapacağı işlerin, bir çok kanun maddelerinde yapılan değişiklikler ile mimar ve mühendislere aktarıldığını, tekniker ve teknisyenlere 'vefasız' eleman muamelesi yapıldığı belirten Kılıç, şunları kaydetti:

'Meslek Yüksek Okulları'nın ve Meslek Liseleri'nin her ortamda öneminden dem vuran yetkililer, maalesef bu okul mezunlarının sorunlarını görmezden gelmekte, sorunları ötelemekte ya da önemsememektedirler. Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden bu eğitim kurumlarına aktarılan milli gelir, hizmet olarak geri dönmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde milli gelir boşa harcanmış ve mezunlar boşuna okutulmuş olacak. 'Teknikerlik ve teknisyenlik unvanı, 3795 sayılı kanunda da belirtildiği üzere, mesleki okullardan eğitim sürecinde mezun olunarak elde edilen 'Mesleki Unvan'dır. Tekniker ve teknisyenleri esnaf odaları yapılanmasında yer almaya zorlamak, mesleki ve teknik eğitimin ruhuna aykırı bir düşünceyi ortaya koymaktadır. Biz teknikerler olarak, Tekniker Odaları ve Birliği'nin kurulmasını istiyoruz.'

(RC-SO) - EDİRNE (Anadolu Ajansı) 13.06.2010 16:52 [2101879]

 

yapi.com.tr

 

 

 

  Teknikerler Birliği: 'Köle Gibiyiz'

Teknikerler Birliği: 2 milyon tekniker çağdaş köle muamelesine tabi tutulmaktadır

5 Nisan Teknikerler Günü nedeniyle Teknikerler Birliği İstanbul Şubesi Şirinevler'de bir basın açıklaması yaptı. Teknikerler Birliği İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Güney tarafından yapılan açıklamada, sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan teknikerlerin sorunlarının çığ gibi büyüdüğü belirtildi.

Güney yaptığı açıklamada, sorunların çözümü için en köklü ve sağlıklı çözümün Anayasa'nın 135. Maddesinde tarifi verilen meslek odasının, teknikerler için de “Tekniker Odaları Birliği”nin kurulması halinde mümkün olabileceği belirtildi.

5 Nisan Teknikerler Günü Açıklaması

Cumhuriyet ve Demokrasi idaresine tabi ülkelerde, kalkınma şuuru, sosyal uyanış ve mesleki olarak kendini ifade edebilme arzusu, mesleki bir kitle indeksi olarak, ekonomik ihtiyaçların ve nüfus potansiyelinin artısına bağlı olarak büyüyen sosyal yapı içerisinde yerini almaktadır. Bu anlayış, ister istemez ülkemiz teknikerlerini de etkiledi ve teknikerlerin temel hakları ve toplumsal tercihlerini içeren Teknikerler Birliği 5 Nisan 1999 tarihinde Ankara’da T.C.Üniversitelerine bağlı olarak eğitim-öğretim veren Meslek Yüksek Okulu mezunu Tekniker ünvanına sahip insanları bir araya getirerek, kanunlarca verilmiş haklarını korumak, kullanabilmek ve iş yaşamında karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek amacı ile o yıllara kadar Tekniker camiasına hizmet vermiş olan Elektrik, İnşaat, Makine, Harita, Telekomünikasyon Tekniker derneklerinin ortak kararı ile mevcut derneklerin kapatılarak daha güçlü olmak için kurulmuştur.

Buna göre;

Kendisine, ailesine, yasadığı topluma, ülkesine ve tüm dünyaya faydalı hizmetler üretmek üzere, teknik beceri ve teknolojiyi kullanabilme yetilerini kazandırmak, hızlı gelişmeyi sağlayabilmek ve bilge elemanlar yetiştirmek amacı ile, Ülkemizde 1911 yılında "Fen Mektebi" olarak doğan ve 1944 yılında da “Tekniker Okulları” olarak şekillenen ve büyüyen, günümüzde ise “Meslek Yüksek Okulu” adı varlığını sürdüren, bu gün ülkemizin teknik alanındaki en yoğun öğrenci kapasitesine sahip eğitim kurumları haline gelmiştir.

Ancak bu fiziki büyüme ile birlikte ülke koşullarına paralellik arz eden perspektifte, bu okullarında sorunları büyümüş ve geçmiş yıllarda bir çok siyasi kadronun memleketlerine yatırım aracı olarak algılanmış, ve bu okulların sayısı günümüzde altı yüzü geçmiştir.

İktisadi, İdari, Sosyal, Sağlık ve Teknik alanda üç yüze yakın branşta eğitim sunan bu okullardan yine yaklaşık her yıl iki yüze yakın tekniker yetiştirilmektedir.

Teknikerler elektrikten makineye, inşaattan kimyaya, denizcilikten havacılığa, sağlıktan ziraata yüzlerce mesleki alanda Türkiye için nitelikli hizmet üretmeye çalışmakta, ancak tekniker paydaşlarının ve ülke yöneticilerinin yeterli oranda gerekli düzenlemeleri yapmaması yüzünden çağdaş köle muamelesine tabi tutulmaktadırlar.

Teknikerlerin sorunları çığ gibi büyümüştür. Tabii ki bu sorunların bir tarafında duyarsız yöneticiler ve yanlış planlamalar olabileceği gibi, diğer tarafında ise Teknikerleri temsil eden sosyal örgütlerin sorunlara zamanında ve yeterince müdahil olamaması, ve yasal yetersizlikler olmuştur. Sorunları yok saymak, görmezden gelmek, dondurmak ötelemek çare olmadığı gibi, ileride iktisadi, sosyal ve kitle psikolojisi açıları, basta olmak üzere toplumun her kesimini her açıdan son derece olumsuz etkileyebilecek sorunların tetiklenmesine neden olacaktır.

Bugün niceliksel olarak 2.000.000 civarı mezun Tekniker mesleki kitlesine Dernek ve Vakıf bünyesinde hizmet sunmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek Yasal olarak yeterli gelmemektedir. En köklü ve sağlıklı çözümün T.C. Anayasası 135. Maddesinde tarifi verilen Meslek Odasının, Teknikerler için de “TÜRK TEKNİKER ODALARI BİRLİĞİ”nin kurulması halinde mümkün olabileceği ortadadır.

Ekonominin temel unsurları arasında gösterilen, emek ve sermaye kavramının temel dinamiklerinden bir tanesi de Tekniker meslek unvanıdır. Çalışma hayatında her türlü olumsuzluğa ve kıt kaynaklara karsın bireysel gayretlerle, hem çalışan hem de işveren konumundaki Teknikerler büyük başarılara imza atmışlardır. Biz bu bireysel başarıların, Tekniker meslek kitlesi tarafından da ekonomik ve sosyal açıdan katma değer olarak ülkemize geri döneceğini arzu ediyoruz.

Bugün 5 Nisan 2010

Teknikerler Birliği İstanbul Şubesi olarak tüm Teknikerlerin, kurulduğumuz 1999 Yılından beri kutlamakta olduğumuz

5 Nisan Tekniker Gününü kutluyoruz. Bugün bizler, haklarımıza, mesleki odamıza kavuşmamıza engel olanlarla, aşımıza ve ekmeğimize göz koyanlara karsı mücadele etmeye kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

 

 

haberler.com

 

 

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Kılıç:
Teknikerlerin, Sosyal ve Ekonomik Engellemelere Tabi Tutulduğu Belirtildi

 

 

 

 

 

Teknikerlerin, sosyal ve ekonomik engellemelere tabi tutulduğu belirtildi.

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon tekniker ve teknisyenin bulunduğunu söyledi.

Kılıç, bu tekniker ve teknisyenlerin, mesleki bilgilerini, hünerlerini yeteri düzeyde kullanamamasının, telafisi mümkün olmayacak hak kayıplarına, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasına neden olduğunu belirtti.

Belediye Meslek Edindirme Kursları ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nden verilen sertifikalar ile mesleki ve teknik örgün eğitim almış elemanların da teknikerlerle aynı kefeye konduğunu ifade eden Kılıç, 'Oysa ki gelişmiş ülkeler teknik elemanlarına gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, mevcut gelişmişlik konumlarını elde etmişlerdir' dedi.

Teknikerler Odaları ve Birliği'nin kurulmasını istediklerini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

'Anayasamızın amir hükmünde, hükme bağlanan özgürlüklere rağmen, uygulamada yeterli yasal düzenlemeler ele alınmadığından, Teknikerler sosyal ve ekonomik engellemelere tabi tutulmaktadır. Zaman zaman Tekniker Dernekleri tarafından iktidara ve milletvekillerine verilen Tekniker Odaları ve Birliği yasa tasarısı sürekli kadük kalmıştır. 'Kısmi hak ve yetkileri de günden güne ellerinden alınan tekniker ve teknisyenler, adeta köle, tutsak konumuna getirilmiş statüleriyle, kamudaki istihdam darlığı yüzünden özel sektöre yönelmekte, özel sektörde kısmi hakka sahip olduğu mesleki hak ve yetkilerini meslek odası bulunmadığı için angaryaya zorlanmakta, girişimci olarak da piyasada malzeme satış dükkanı açmaktan başka çalışabileceği istihdam alanı neredeyse bulunmamaktadır.'

Teknisyen ve teknikerlerin yapacağı işlerin, bir çok kanun maddelerinde yapılan değişiklikler ile mimar ve mühendislere aktarıldığını, tekniker ve teknisyenlere 'vefasız' eleman muamelesi yapıldığı belirten Kılıç, şunları kaydetti:

'Meslek Yüksek Okulları'nın ve Meslek Liseleri'nin her ortamda öneminden dem vuran yetkililer, maalesef bu okul mezunlarının sorunlarını görmezden gelmekte, sorunları ötelemekte ya da önemsememektedirler. Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden bu eğitim kurumlarına aktarılan milli gelir, hizmet olarak geri dönmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde milli gelir boşa harcanmış ve mezunlar boşuna okutulmuş olacak. 'Teknikerlik ve teknisyenlik unvanı, 3795 sayılı kanunda da belirtildiği üzere, mesleki okullardan eğitim sürecinde mezun olunarak elde edilen 'Mesleki Unvan'dır. Tekniker ve teknisyenleri esnaf odaları yapılanmasında yer almaya zorlamak, mesleki ve teknik eğitimin ruhuna aykırı bir düşünceyi ortaya koymaktadır. Biz teknikerler olarak, Tekniker Odaları ve Birliği'nin kurulmasını istiyoruz.'

(RC-SO) - EDİRNE (Anadolu Ajansı) 13.06.2010

 

 

mesajhaber.com 

 

 

5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ

 

Cumhuriyet ve Demokrasi idaresine tâbi ülkelerde kalkınma şuuru, sosyal uyanış ve mesleki olarak kendini ifade edebilme arzusu, mesleki bir kitle indeksi olarak, ekonomik ihtiyaçların ve nüfus potansiyelinin artışına bağlı olarak büyüyen sosyal yapı içerisinde yerini almaktadır. Bu anlayış, ister istemez ülkemiz teknikerlerini de etkiledi ve teknikerlerin temel hakları ve toplumsal tercihlerini içeren Teknikerler Birliği, 5 Nisan 1999 tarihinde Ankara’da T.C. Üniversitelerine bağlı olarak eğitim-öğretim veren Meslek Yüksek Okulu mezunu Tekniker ünvanına sahip insanları bir araya getirerek, kanunlarca verilmiş haklarını korumak, kullanabilmek ve iş yaşamında karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek amacı ile o yıllara kadar Tekniker camiasına hizmet vermiş olan Elektrik, İnşaat, Makine, Harita, Telekomünikasyon Tekniker derneklerinin ortak kararı ile mevcut derneklerin kapatılıp daha güçlü olmak için kurulmuştur. Buna göre; kendisine, ailesine, yaşadığı topluma, ülkesine ve tüm dünyaya faydalı hizmetler üretmek üzere, teknik beceri ve teknolojiyi kullanabilme yetilerini kazandırmak, hızlı gelişmeyi sağlayabilmek ve bilge elemanlar yetiştirmek amacı ile, ülkemizde 1911 yılında ‘‘Fen Mektebi’’ olarak doğan ve 1944 yılında da “Tekniker Okulları” olarak şekillenen ve büyüyen, günümüzde ise “Meslek Yüksek Okulu” adıyla varlığını sürdüren bu okullar, ülkemizin teknik alanındaki en yoğun öğrenci kapasitesine sahip eğitim kurumları haline gelmiştir.

Ancak bu fiziki büyüme ile birlikte ülke koşullarına paralellik arzeden perspektifte birçok siyasi kadroca memleketlerine yatırım aracı olarak algılanmış ve bu okulların sayısı günümüzde 600'ü geçmiştir.

İktisadi, İdari, Sosyal, Sağlık ve Teknik alanda 300'e yakın branşta eğitim sunan bu okullarda yine yaklaşık 200'e yakın branşta tekniker yetiştirilmektedir.

Teknikerler elektrikten makineye, inşaattan kimyaya, denizcilikten havacılığa, sağlıktan ziraata yüzlerce mesleki alanda Türkiye için nitelikli hizmet üretmeye çalışmakta; ancak tekniker paydaşlarının ve ülke yöneticilerinin yeterli oranda gerekli düzenlemeleri yapmaması yüzünden çağdaş köle muamelesine tabi tutulmaktadırlar.

Teknikerlerin sorunları çığ gibi büyümüstür. Tabii ki bu sorunların bir tarafında duyarsız yöneticiler ve yanlış planlamalar olabileceği gibi, diğer tarafında ise Teknikerleri temsil eden sosyal örgütlerin sorunlara zamanında ve yeterince müdahil olamaması, ve yasal yetersizlikler yüzünden olmustur.

Sorunları yok saymak, görmezden gelmek, dondurmak ötelemek çare olmadığı gibi, ileride iktisadi, sosyal ve kitle psikolojisi açıları başta olmak üzere, toplumun her kesimini her açıdan son derece olumsuz etkileyebilecek sorunların tetiklenmesine neden olacaktır.

Bu gün niceliksel olarak 1.300.000 mezun tekniker kitlesine dernek ve vakıf bünyesinde hizmet sunmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için yasal olarak yeterli gelmemektedir. En köklü ve sağlıklı çözümün T.C. Anayasası 135. Madde'de tarifi verilen meslek odaları ile, “TÜRK TEKNİKER ODALARI BİRLİĞİ”nin kurulması ile mümkün olabileceği ortadadır.

Ekonominin temel unsurları arasında gösterilen emek ve sermaye kavramının temel dinamiklerinden bir tanesi de Tekniker meslek ünvanıdır. Çalışma hayatında her türlü olumsuzluğa ve kıt kaynaklara karşın bireysel gayretlerle, hem çalısan hem de işveren konumunda teknikerler büyük başarılara imza atmışlardır. Biz bu bireysel başarıların, tekniker meslek kitlesi tarafından da ekonomik ve sosyal açıdan katmadeğer olarak ülkemize geri dönüşümünü arzu ediyoruz.

5 Nisan 2010, Teknikerler Birliği Genel Merkezi olarak tüm Teknikerlerin, kurulduğumuz 1999 yılından beri kutlamakta olduğumuz 5 Nisan Tekniker Günü'nü kutluyoruz. Bugün bizlere, haklarımıza, mesleki odamıza kavuşmamıza engel olanlara, aşımıza-ekmeğimize göz koyanlara karşı mücadele etmeye kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Saygılarımızla.

Teknikerler Birliği İstanbul Şubesi
Yunus ÇALIŞKAN


 

 

 

 kirikkalehaberajansi.com

 

 

Teknikerler birliği Kırıkkale birinci olağan genel kurulu yapıldı.

Kırıkkale MKE sosyal tesislerinde yapılan teknikler birliği  toplantısında konuşan teknikler  birliği genel başkanı Ertan kılıç  Kırıkkale benim için çok özel bir kent. Kırıkkale’de tekniker oldum. Kırıkkale’ye hizmet borcum var.Sizler için Ankara’da kurulu, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir Genel Merkeziniz var. Yalnız değilsiniz. Yönetim Kurulumuzun sizlere selamlarını getirdim, kol kola mücadele sözünü getirdim.Teknikerler Birliği Kırıkkale Şubemizi kuran, cesur yürekli insanları huzurunuzda tebrik ediyor, onlara üye olarak destek veren meslektaşlarımı da kutluyorum. Nasıl ki Erzurum, Amasya ve Sivas kongreleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna vesile olmuşsa, bu kongre de teknikerler için “TÜRKİYE TEKNİKER ODALARI VE BİRLİĞİ” nin kuruluşuna vesile olan kongre olacaktır. Ülkemin insanı yiğittir, Kırıkkaleliler yiğittir ve yiğitliğinin yanı sıra da amansız mücadeleci bir ruha sahiptir. Kırıkkale’de kent olarak ülkemizin kuruluş yıllarında teknolojinin başkenti olma nişanesine sahiptir.Kongreler birlik ve bütünlüğün sağlamlaştırıldığı, tabiri caizse eteğindekilerin döküldüğü, şapkaların önlerine konularak düşünüldüğü, karar kılındığı ulvi mecralardır.Kurumları kurmak kolay olmuyor, ancak kurulan kurumları ayakta tutabilmek ise kurumun kuruluşundan daha zor koşulları göğüslemeyi beraberinde getirir. Üyelerin savunduğu dinamikleri hayata uyarlayabilmek, amaçları, çerçevesinde uzun soluklu mücadeleye sahip olabilmek, sürekli lojistik destek ister. Yani Şubenizin doğal olarak sizin şefkatli ellerinizden başka kesimlerden yardım görmeyeceği göz önünde tutulmalı, aidiyetinizin sorumluluğu gereği ekonomik ve idari desteklerinizi sağlamayı düzenli ve sürekli hale getirmek esası hatırdan çıkarılmamalıdır.Bir çok dernek mensubu üye olduktan kısa bir süre sonra, sorgulama sürecine girer, ve kurumsal aidiyetinden kendini soyutlamaya başlar, üyeliğini sona erdirir ve şikayet ettiği ancak bir türlü çözümlenemeyen sorunlarının arttığını görür. Yıllar sonra üyelikten ayrılmakla ne kadar hatalı olduğunu anlar ancak iş işten geçmiştir, bir yığın kayıpla baş başa kalmıştır. Adeta aslan kediye mahkum edilmiştir. Lütfen yalnızca üye olmakla kalmayalım, derneğimizin amacına uygun etkinlik ve eylemlere destek verelim, önerilerde bulunalım, olumlu ya da olumsuz açıdan eleştirelim, aidatlarımızla yaşatmayı sürdürelim.Osmanlı İmparatorluğunun I. Dünya Savaşı sonucunda mağlubiyetiyle dağılıp, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, ülkenin kalkınması teknik ve endüstriyel gelişmeye endekslenmiş, dolayısıyla Cumhuriyet döneminin kalkınmasında eğitim atılımları teknik eğitim alanında olmuştur.Ülkemizde teknik mektepli olarak tabir edeceğimiz unvanlar, mühendis, teknik öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlarıdır.Tekniker kim diye soracak olursak?Bu tanımı yasaya göre, Y.Ö.K.’e göre, işverene göre ve teknikere göre cevaplamak sanırım en doğru yol olsa gerek

 

 

 

 

 

 

 

ZAMAN GAZETESİ    04 KASIM.2000

 

Teknikerlerin yardım talebi

Teknikerler Birliği'nin ilk şubesini Trabzon'da oluşturan Teknikerler, Trabzon Valisi Adil Yazar'ı makamında ziyaret ederek, oluşumla ilgili bilgi verdi ve destek aldılar.

 

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, Teknikerler Birliği'nin ilk şubesini Trabzon'da açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Teknikerler ve teknisyenler olarak bu oluşumla daha güçlü ve daha aktif olacağız. " dediler. Teknikerleri kabul ederek bir süre görüşen Vali Adil Yazar ise, "Trabzon'da teknikerlere ve ara elemanlara ihtiyaç vardır. Üniversitelerin teknik elemanlar yetiştirmesi için elemizden geleni yapacağız." dedi ve "hayırlı olsun " dileğinde bulundu.
 
KARADENİZ GAZETESİ 02 MAYIS  2002

 

       Teknikerler Birliği Trabzon Şubesi'ni duymuşsunuzdur.
1982 yılından beri verdikleri onurlu mücadeleye kulak tıkayanlara bir çağrıları var.
1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanunla birlikte kabul edilen yetki yönetmenliğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılmaması nedeniyle mağdurlar.
Teknikerlerin yetki yönetmenliği herhalde sümen altında unutuldu. Milletvekilleri sümen altına bir göz atarlarsa Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığına ait evraklar arasında bu yönetmenliğe rastlarlar.
Ülkemizde 622 bin Meslek Yüksek Okulu mezunu bu yetki yönetmenliğinin yayınlanmasını bekliyor.
Duydunuz mu Sayın milletvekilleri? Şu anda MYO'da okuyan 200 bin civarında da öğrenci var.
Bir ilgilenirseniz onların da gelecek için taşıdıkları mezun olunca ne yapacağız endişesini ortadan kaldırırsınız.
Karman çorman olan af işine gösterdiğiniz ilginin birazını bu yönetmenlik için de gösterin. Ne dersiniz. Teknikerler sizleri bekliyor.
 

 

       Birliği Trabzon Şubesi'ni duymuşsunuzdur.1982 yılından beri verdikleri onurlu mücadeleye kulak tıkayanlara bir çağrıları var.1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanunla birlikte kabul edilen yetki yönetmenliğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılmaması nedeniyle mağdurlar.Teknikerlerin yetki yönetmenliği herhalde sümen altında unutuldu. Milletvekilleri sümen altına bir göz atarlarsa Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığına ait evraklar arasında bu yönetmenliğe rastlarlar.Ülkemizde 622 bin Meslek Yüksek Okulu mezunu bu yetki yönetmenliğinin yayınlanmasını bekliyor.Duydunuz mu Sayın milletvekilleri? Şu anda MYO'da okuyan 200 bin civarında da öğrenci var.Bir ilgilenirseniz onların da gelecek için taşıdıkları mezun olunca ne yapacağız endişesini ortadan kaldırırsınız.Karman çorman olan af işine gösterdiğiniz ilginin birazını bu yönetmenlik için de gösterin. Ne dersiniz. sizleri bekliyor.

 

EVET GAZETESİ 20 NİSAN 2006 

 

FehimYENER

 

“Tekniker”lerin-vasfı-ne?


Üniversitelerimize bağlı M.Y.O. okuyarak “Tekniker” unvanı almış bir milyon mezun durumundaki bizler sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Başlıca orunlarımız; ünvanımızın tanınmaması, yetki ve görev alanımızın olmaması, askerlik görevimizi, okuma yazma bilmeyen insanlar ile bir tutularak aynı statüde vasıfsız bir er olarak ve 15 ay süre ile yapmamız gibi. Çalışan teknikerler arasında mesleki standardizasyonu ve eğitimi pekiştirecek faaliyetlerde bulunmamızı sağlayacak Türk Tekniker Odaları Birliği kanun tasarısının TBMM’den bir türlü yasallaşarak çıkmaması, yetki, görev ve unvan karmaşasına son verecek olan 3795 sayılı kanun çıktığı halde yürürlüğe konmamasıdır. Çalışmalarımızı ve sorunlarımızı yetkili mercilere ulaştırır mısınız?  Şevket GÖLÜK - ANKARA
 

 

1999depremi...

Kendi aralarında bu kadar ayağa kalkmalarının sebebi “unvan” alamamalarından.
Allahítan onlar bari sokağa dökülmüyorlar. Bu tekniker kardeşlerimden bazıları liseden sonra eğitim gördükleri sistemden yetinmeyip üniversiteye de devam diyorlar. Ancak, kendilerine yapılan muameleden ve emek sömürüsünden de çok rahatsızlar.Kimileri iş hayatına atılıyor kimileri de ülkemizin bilgi ve teknoloji çağını yakalaması için proje üretiyorlar. Birliktelik ve ses duyurma amacıyla bir oda altında kurumsallaşmışlar. 550 Meslek Yüksek Okulu var olduğuna göre teknisyen ve mühendis arasındaki kopukluğu ve yetki karmaşasını önlemek için kanunda gerekli düzenlemenin de yapılmasını arzu ediyorlar. “Bu olmazsa milli servet boşa gider” diyorlar. 1999 yılında yaşanan deprem faciasında bir ODAíları olmadığı için devre dışı bırakılan teknikerler, devletin işlevini yerine getirmesini, mesleklerini icra ederken yasalara dayanması, meslek disiplini içinde toplumun yükünü paylaşmak istedikleri fikrinin de ABíne girme fikrine uygun olduğunu avunuyorlar...
Yetki karmaşası... Aslında “Unvan” tanınma işi yasada mevcut iken MYO mezunu teknikerlerinin bir unvan karmaşası yaşadıkları, kendilerine “teknisyen” dendiğini, Yapı Denetim Kanunuínda adlarının olduğunu, bunun ise engellendiğini, Kamu İhale Kanunuínda devre dışı bırakıldıklarına ise çok üzülüyorlar. Gözleri ve kulakları TBMMíde beklemekte olan TÜRK TEKNKER ODALARI BİRLİĞİ Kanunu’nda. Tasarının bir an önce yasallaşmasını bekliyorlar... Bu teknik yazı ile ilgili çala kalem yazı yazmak doğru değil. Ancak, en başta Başbakanlık ve Devlet Personel üdürlüğü yetkililerinden ek bilgi gelirse bu sütünde cevap bekleyen okurlarıma “İşte derdinize çare” diye yayımlayacağım...

EVET GAZETESİ 22 NİSAN 2006 

Ahmet VARDAR

 

 

 Meslek Yüksekokulları...
Üniversitelerle ilgili yazımın yankıları gittikçe büyüyor... Gelen telefon, faks ve elektronik mektuplardan anlaşılıyor ki konudan yüzbinlerce genç muzdarip çocuklarımız çalışıyor, didiniyor, okuyorlar sonra da sokağa bırakılıyorlar. Bakın Türkiye’de sayıları 1 milyonu bulan tekniker unvanlı genç var. Bu gençler, liseyi okumuşlar. Daha sonra üniversitelere bağlı yüksekokulları bitirmiş ve TEKNİKER olmuşlar. Hani bazı laf ebeleri, “O okullar da çok önemli canım. Bu okulları bitirenler ara görev yapacaklar. Mühendisleri de tekniker yapacak değiliz” deyip duruyorlardı ya. Buyrun gelin, bakalım! “Lafla peynir gemisi yürüyormuymuş” görün. Evet Türkiye’de tam 1 milyon tekniker unvanlı genç ülke kalkınmasında görev alamıyor. Maalesef ülkelerine mesleki olarak katkıda bulunamıyorlar. Tekniker unvanlı bu gençler mezuniyet sonrası hiçbir görev yapamıyorlar, yetki kullanamıyorlar. Bu memlekette mesleki eğitimin önemi acaba ne zaman anlaşılacak? Bu konuların önemi acaba seçimden seçime mi akla gelecek? Teknikerler, ülke kalkınmasında hiç mi rol alamayacaklar. Hergün gazetelerimizde çarşaf çarşaf inşaat ilanları görüyoruz. Bu yeni yapılanmalarda teknikerlere imkan verilemez mi? Onlar çalıştırılamaz mı? Dilekolay Türkiye’de halen 1 milyon meslek yüksekokulu var iken önemsiz gözle bakılıp görev verilmemesi herhalde benim ayıbım değil. Şimdi size önemli bir misal veriyorum. Biliyorsunuz İzmit, Adapazarı, Yalova büyük çöküntülere uğradı. Basın yazdı çizdi. Politikacılar boy boy poz vererek konuşup durdular. Sonra ne oldu? Koskoca bir hiç... Ha pardon! Binlerce canımızı kaybettiğimiz bu olayın suçlusu olarak Veli Göçer’in yakasına yapışıldı ve 18 yıla mahkum edilerek mesele kapandı. Halbuki Veli Göçer sadece bir müteahhitti. Para karşılığı ev yaptırıyordu. Sorarım size, o yapılan inşaatlarda teknik adam olarak inşaat teknikerleri çalıştırılsaydı böyle bir facia olur muydu? İşçisi ile mühendisi arasında kopukluk ancak bu tekniker sınıfı ile engellenir. Ama onlara iş vermezseniz türlü çeşitli olumsuzluklar peşpeşe gelir. Şu meslek yüksekokulları herhalde siyasiler oy toplasın diye açılmadı. Belirli seviyede teknik insan yetişsin diye açıldılar. Şimdi bu konuyu halletmek için bir fırsat var. Türkiye Büyük Milet Meclisi’ne sunulmuş olan “Türk Tekniker Odaları Birliği” kanunu yasalaşırsa, bütün teknik çalışmaların bel kemiği olan bu ara sınıf devreye girerek, ülke için hayati bir önem taşıyan bir icraatlarıyla büyük faydalar sağlayacaktır. Bu eğitimi bitirenlere önem vermezsek onları işe yarar hale getiremezsek, verilen diplomalar neye yarayacak ki? Sayın milletvekilleri artık önünüzde olan şu konunu birbiriniz ile çatışmadan, kavga etmeden çıkarın da hem ülkeye hizmet etmiş olun hem de umutsuz 1 milyon diplomalı gence umut olun…